Tørrede æbleringe

Tørrede æbleringe er en nem og billig måde at lave en sund snack på og måske få brugt et overskud af æbler, inden de bliver dårlige eller kedelige. Æbleringene kan spises hele året rundt, men de kan også nemt gøres julede ved at drysse lidt kanel over, men er det også uden.

Du behøver ikke at fjerne kernehuset. Hvis du starter ved stilken eller enden af æblet, når du skærer det, så giver kernehuset en smuk stjerne i midten af hver skive. Det kan være ret magisk at se de små stjerner åbenbare sig i takt med, at man skærer igennem æblet.

Hvis du har mange æbler, så lav så mange som muligt, når ovnen alligevel er tændt og varm, så du undgår at spilde energi.

Tørrede æbleringe

Sådan gør du

Vask og tør æblerne og skær dem i skiver på 2-4 mm. Drej æblet en lille smule hver gang du skærer en ny skive, så du ikke kommer til at skære æblet skævt. Læg skiverne enkeltvis på en bradepande. Drys evt. med kanel.

Bag i 1-1,5 timer ved 100 grader. Åben ovnen op kort efter en halv time for at lukke damp ud og kig til æblerne efter en time for at undgå, at de bliver for tørre. Giv dem længere tid, hvis de har brug for det. Æbleringene er færdige, når de er tørrede med ikke knasende.

Lad dem køle helt af inden du kommer dem i rengjorte glas til opbevaring - eller spis dem med det samme.

Ingredienser

Æbler

Evt. kanel


tørrede æbleringe