Kærlighedskugler med cacaonibs og frysetørrede hindbær

kærlighedskugler med cacaonips og frysetørrede hindbær

I anledning af Valentines Dag deler jeg denne opskrift på kærlighedskugler med cacaonibs og frysetørrede hindbær. Disse kærlighedskugler indeholder kun syv ingredienser, og er ultra skønne at snacke på. De er søde og sure, knasende og bløde. De er fyldt med en masse af naturens kærlighed og sunde sager.

Jeg er virkelig vild med kombinationen af ingredienserne. Dadlerne giver masser af sødme samtidig med, at de frysetørrede hindbær gør dem en smule “tangy”, og de ristede mandler giver en fin og tilfredsstilende umami. Konsistensen er blød, men overrasker med en lille smule bid og crunch i form af cacaonibs.

Egentlig er jeg ikke en stor fan af Valentines Dag, og det er ikke noget, vi fejrer herhjemme. Det lyder måske lidt, som om jeg er lidt af en lyseslukker, men det handler faktisk mere om, at vi ønsker at fejre hverdagskærligheden i stedet for. Så hermed en opfordring til at fejre kærligheden i dag og alle andre dage - med kærlighedskugler.

kærlighedskugler med cacaonips og frysetørrede hindbær2

Raw versionen

Jeg kan godt lide smagen af de ristede mandler, men hvis du gerne vil lave de her kærlighedskugler i en helt rå version, så undlad at riste mandlerne i ovnen, men brug dem i stedet rå. Vær også opmærksom på, hvilken slags kakaopulver du bruger, da det meste kakaopulver er udvundet ved høje temperaturer. Er du tvivl, så kan du bare undlade kakaopulveret og tilsætte 20 g mandler mere, men så bliver de selvsagt mindre “chokolade-agtige”.

kærlighedskugler med cacaonips og frysetørrede hindbær3

Kærlighedskugler med cacaonibs og frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Start med at presse appelsinen og læg dadlerne i blød i appelsinsaften i et par timer eller natten over (med mindre dine dadler bare er super bløde, så springer du bare iblødsætningen over).

Rist mandlerne på 200 grader i 10 minutter på en bageplade i ovnen. Lad dem køle af.

Blend dadler, appelsinsaft, kakao og kokosolie i en foodprocessor eller med en stavblender, indtil massen er helt glat.

Kværn mandlerne til mandelmel og vend mandelmel og kakaonibs i dadelmassen. Det kan virke lidt tørt til at starte med, men det bliver det ikke ved med at være.

Sæt dadelmassen på køl i et par timer eller natten over - dadelmassen må gerne blive hård, så er det nemmere at trille kuglerne uden, at det bliver noget smat.

Tril kuglerne til den ønskede størrelse og vend i frysetørrede hindbær.

Kan sagtens holde nogle dage på køl.

Ingredienser

20 dadler
Saften fra en appelsin (eller anden citrusfrugt)
2 spsk mørk usødet kakao
1 spsk koldpresset økologisk kokosolie
60 g mandler
1 spsk cacaonibs
Frysetørrede hindbær