Spirituelle podcasts jeg lytter til lige nu

Spirituelle podcasts jeg lytter til lige nu

I dag har jeg valgt at dele de fem spirituelle podcasts, som jeg lytter allermest til. Det er allesammen forskellige slags podcast, men alle har de det til fælles, at de bevæger sig i det spirituelle område og tør at stå ved det. De er allesammen på engelsk, da jeg endnu ikke har fundet nogle danske podcast, der tør at kaste sig ud i det alternative og spirituelle hjørne uden undskyldninger og forbehold (måske det kommer… ;-) ) - hvis du kender nogle så smid et link i kommentarerne.

The Highest Self podcast

Sahara Rose, der står bag The Highest Self Podcast, er blevet kaldt “Medicine for the Millenials.” af selveste Deepak Chopra, og hun lever virkelig op til rosen. Hendes podcasts er mindblowing og super inspirerende, hvis du er i det spirituelle hjørne og gerne udfordres på dit syn på verden. Hun har udgivet podcast om alt fra ayurveda til, hvordan du kan finde dit spirit animal og entreprenuerskab. Hun er fængende, entusiastisk og generøs med sin viden. Én af mine yndlingsepisoder er episode nummer 160 “What mystical being are you”.

From the Heart - Conversations with Yoga Girl

Er du til spiritualitet i den lette ende og masser af åbenhjertig snak lige fra hjertet og uden filter, så er Yoga Girls aka Rachel Brathens podcast From the Heart - Conversations with Yoga Girl lige noget for dig. Rachel laver både soloepisoder og interviewer berømte personer og yogier, som fx Seal og Cheryl Strayed. I soloepisoderne deler hun sit liv og tanker om at være mor, kvinde, yogi og i det hele taget bare at være menneske med alt, hvad livet indebærer. Hun bruger sin podcast som et slags terapeutisk redskab for sig selv og når ofte frem til konklusioner eller små guldkorn i slutningen af hver episode, som ikke kun er til gavn for hende selv men også for lytteren. Rachel er nem at relatere til, og det er som om, at du sidder og lytter til en god veninde. Lyt til episoden “How to Be a True Ally to Women of Colour”, hvor Rachel interviewer Rachel Gargle, hvis du vil udfordres på dig selv og racisme.

Woke and Wired

Jeg er fuldstændig vild med Woke and Wired podcasten - alt fra emnerne til lyden af Brooklyn i baggrunden. Ksenia Avdulova kombinerer entrepreneurskab, sociale medier og spiritualitet i en podcast, der giver så meget stof til eftertanke, inspiration og reelle redskaber, at du bliver hooket fra første episode. Hvis du er iværksætter og bruger de sociale medier, som redskab i din virksomhed, så er det her podcasten for dig. Ksenia interviewer super inspirerende spirituelle iværksættere, men laver også soloshows. Én af mine yndlingsepisoder er helt sikker episode 40 “Stuck On Social Media? Here’s How To Find Alignment The Mindful Way”, som er en soloepisode, men som giver så meget værdifuld information på kort tid. Et må-lytte-til, hvis du bruger Instagram i din virksomhed.

SuperSoul Conversations Podcast

Oprah Winfrey. Hvad mere kan jeg sige. Min veninde fra London fortalte mig om Oprahs podcast SuperSoul Conversations sidste sommer. Og først lyttede jeg til den, fordi jeg godt kunne lide ordspillet (hvis du bare ved en lille smule om amerikansk fodbold, så ved du, hvad jeg mener). Men nu er jeg hooket. Det kan godt være ekstremt svært at vide, hvor man skal starte, når man kigger ned af den lange liste af de mange episoder, som Oprah har udgivet. En af mine yndlings er “Creating Harmony”, hvor Oprah interviewer Deepak Chopra i hans hjemby Jaipur i Indien. Ærlig snak: den fik mig til at fælde et par tårer. Der er også en hel serie af samtaler mellem Oprah og Eckhard Tolle, hvor de diskutterer kapitlerne i Eckhard Tolles bog “A New Earth”. Jeg har endnu ikke lyttet til den serie, da jeg tænker, at jeg vil læse bogen kapitel for kapitel og så lytte til podcasten efter hver kapitel.

Jivamukti Yoga with Jessica Stikler podcast

Den sidste podcast er lidt anderledes end de foregående, da den ikke så meget er en podcast, du kan lytte til i sengen eller i bilen. I stedet for så får du hver måned serveret en podcast med en Jivamukti Open Class med Jessica Stickler, som giver dig mulighed for at træde op på yogamåtten og lade dig guide i din praksis. Jeg elsker, at man kan fornemme stemningen i Jivamukti Yoga NYC centret og høre trafikken og myldret ved Union Square i New York i baggrunden. Der er efterhånden en del Jivamukti Yoga undervisere rundt omkring i verden, som deler deres undervisning gratis online, men Jessica er absolut en af pionererne. Hendes klasser optages oftest live, og er donations klasser med live musik. Du vil derfor kunne opleve alt fra akustisk guitar til harpespil. Og selvfølgelig alt hvad en Jivamukti Open Class indeholder af lækre asanasekvenser, chanting og yogafilosofi.

Jeg håber, at nogle af disse podcast taler til dig, og at du kan finde inspiration til, hvad du selv kan lytte til, næste gang, du sætter en podcast på. Del gerne hvilke podcasts du lytter til lige nu, og hvad de handler om i kommentarerne nedenunder, så vi kan inspirere hinanden.