Yogaklasser 

Hos Boho Yoga Studio har vi samlet mange forskellige yogametoder og - former, så der er noget for enhver smag, dagsform og livssituation. Vi tror på integriteten i den enkelte metode, og vores undervisere guider kun klasser, som de virkelig brænder for.

Boho Yoga Studio er desuden det eneste yogastudio i Aarhus, hvor du finder Jivamukti Yoga på skemaet. Du finder også ugentlige yogaklasser på engelsk, pilates, gravid - og barselsyoga.


Jivamukti Yoga

Jivamukti Open

Den fulde Jivamukti oplevelse! Denne klasse er åben for alle niveauer - deraf navnet. Man følger underviserens mundtlige instruktioner og hands-om assists i sit eget tempo, og der gives variationer til hver stilling.

En Jivamukti Open indeholder de fem Jivamukti Yoga grundsøjler:

  • Ahimsa (ikke-vold)

  • Bhakti (hengivelse)

  • Shastra (skrifter)

  • Dhyana (meditation)

  • Nada (lyd)

På hver klasse gives der en dharma talk med udgangspunkt i Focus of the Month. Klassiske filosofiske tekster som Bhagavad Ghita, Patanjalis Yoga Sutra og Hatha Yoga Pradipika gøres håndgribelige og relateres til livet udenfor yogamåtten.

Klassen indeholder chanting, pranayama, vinyasa sekvenser, hands-on assist, meditation og dyb afspænding. 14 grundelementer udgør klassens grundskelet, hvor rundtom der designes en kreativ og dynamisk yogasekvens, som knytter bevægelse, åndedræt og intention, sat sammen med opløftende musik.

Selvom denne klasse er åben for alle, så kan det være en fordel at have deltaget på Basic Beginners eller Open Light klasserne først.

Kom på denne klasse regelmæssigt og oplev din yogapraksis og dit liv blomstre!

Varighed: 90 minutter

Jivamukti Spiritual Warrior

Denne klasse er særligt designet til dem, der gerne vil have den fulde Jivamukti oplevelse, men som kun har en time til at praktisere. Det er en op-tempo og energisk klasse, som giver sved på panden og smil på læben.

Det er en komplet og afbalanceret klasse bygget op omkring en fast vinyasa sekvens. Klassen indeholder opvarmning, chanting, intentionssætning, surya namaskar, stående stillinger, bagoverbøjninger, foroverbøjninger, twists, omvendte stillinger, meditation og afspænding. Fordi klassen har en fast struktur, vil man efter nogle få gange begynde at udvikle og dybere i sin yogapraksis.

Klassen anbefales til mellem og øvede yogier, men alle med lyst til en opfriskende udfordring er velkomne!

Varighed: 60 minutter

Jivamukti Basic Beginners

En begynderklasse som giver en grundig introduktion til de mest fundamentale stillinger og principper. Der er fokus på allignment (kroppens placering) og brug af hjælpemidler. En Basic Beginners giver et sikkert fundament til at deltage på en Jivamukti Open Light, Vinyasa Yoga eller de mere udfordrende Jivamukti Open og Spiritual Warrior klasserne.

For øvede elever anbefales denne klasse til at dykke ned i og genopfriske deres viden om de enkelte asanas.

Basic Beginners er delt op i fire temaer, som undervises i tilsvarende fire uger:

  1. Stående stillinger

  2. Foroverbøjninger

  3. Bagoverbøjninger

  4. Omvendte stillinger, meditation og “at sætte det hele sammen”

Det anbefales begyndere at tage klasserne i rækkefølge så vidt muligt, men det er også en mulighed at hoppe på og af, når man kan, samt at tage en eller alle klasserne flere gange, indtil man føler, at man er klar til en Jivamukti Open Light.

Varighed: 60 minutter

 

Andre yogaklasser

Vinyasa Yoga

Vinyasa betyder bevidst placering på sanskrit, og hvilken bedre måde at bevæge sig bevist på end ved at kombineres åndedrættet og bevægelse. Tilsammen kan det give en følelse af et meditativt flow.

En dynamisk og udfordrende klasse med kreative sekvenser, hvor kroppen varmes op og gøres klar til mere avancerede stillinger. Klassen afsluttes altid med afspænding.

Klassen er åben for alle niveauer og tilrettelægges alt efter tidspunktet på dagen. Således vil de tidligere klasser være mere energiske, mens de senere klasser vil være i en slow flow stil.

Varighed: Forskellig varighed.

Yinyasa Fushion

En fushion klasse som kombinerer Yin Yoga og Vinyasa Yoga.

I starten af klassen guides en dynamisk vinyasa sekvens med styrkende stillinger og balance. Klassen afrundes med yin yoga og dybe stræk i bindevævet, hvor der vil være fokus på at give sig hen i stillingen.

Varighed: 90 minutter

Restorative Yoga

Klassen er designet til at give dyb afspænding i både krop, sind og sjæl.

Kroppen placeres i passive og hvilende stillinger, som understøttes af props som puder og tæpper, så musklerne kan give helt slip, spændinger løsne op, og kroppen kan finde fuldstændig ro.

Hensigten er at give kroppen mulighed for at give sig hen til total afspænding og nervesystemet restitution - noget der sjældent i vores travle moderne liv.

Stillingerne holdes op til 15 minutter. Effekten er ofte meditativ og kan afhjælpe stress, angst, depression og søvnløshed.

En restorativ klasse er den ultimative gave til dig selv.

Varighed: 60 minutter

 

English classes

Transformational Yoga

This class is a blend of Kundalini, Sivananda and Satyananda yoga styles & Mindfulness methods.

Combined they make a transformative practice for increased self-awareness, vitality, balance, physical, mental and emotional resilience.

This class is taught in English and is on the schedule from the 23rd October.

Duration: 60 minutes

Pilates

Pilates i Flow

Klassen tager udgangspunkt i pilates og kombinerer det med udvalgte elementer fra yoga og bevægelighedstræning.

Øvelserne er planlagt og koordineret med henblik på at skabe en flydende serie af øvelser, hvor kroppens forskellige muskler kommer i spil. Et flow sikrer, at kroppen hele tiden er i bevægelse og giver mulighed for at kombinere forskellige øvelser på nye måder.

Øvelserne bliver på den måde ikke kun udført liggende på yogamåtter, men kan også være stående, siddende på knæ eller i plankeposition.

 Pilates i flow gør det muligt at udfordre kroppen, så man får sved på panden og samtidig har tid til at fordybe sig i øvelserne.

Varighed: 60 minutter 

 

Familie

Gravidyoga og barselsyogaforløb med opstart i starten af 2020.